Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #661  
Old Jul 15 2018, 05:27 AM
buffaloboy buffaloboy is offline
 
Join Date: Aug 15 2010
Location: vienna
Posts: 61
Default speed of the game

hi
since a longer time the game become slower and slower
up to 30 minutes needs 1 farm to help thair facs
so many of my friends quit playing for now or forever
not good for you
hope its solved soon

best regards
tino
http://apps.facebook.com/farmtown/pl...345&farm_ix=35
Reply With Quote
  #662  
Old Jul 15 2018, 10:32 AM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 23,593
Default

Quote:
Originally Posted by buffaloboy View Post
hi
since a longer time the game become slower and slower
up to 30 minutes needs 1 farm to help thair facs
so many of my friends quit playing for now or forever
not good for you
hope its solved soon

best regards
tino
http://apps.facebook.com/farmtown/pl...345&farm_ix=35
Hi tino,
As Raul has stated the slow down has been cause by a change that Adobe has released. They are working on seeing if they can work around this problem introduced by them.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #663  
Old Jul 15 2018, 05:32 PM
sestree sestree is offline
 
Join Date: May 02 2010
Posts: 70
Default

Hi Taz ! Yeah I'm getting the ugly popups on Chrome regarding flash plug-ins being non-responsive. Again though, Firefox is working a bit better than Chrome. Honestly? those of us who play regularly should let the devs or admins know which browsers we're using and which ones work best because any adobe update tends to make Chrome give us problems. Also - I have been being kicked off the server but it's not regular enough for me to track so I am hoping when that's happenings, the devs are working on the fix.
Reply With Quote
  #664  
Old Jul 15 2018, 05:39 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 23,593
Default

Quote:
Originally Posted by sestree View Post
Hi Taz ! Yeah I'm getting the ugly popups on Chrome regarding flash plug-ins being non-responsive. Again though, Firefox is working a bit better than Chrome. Honestly? those of us who play regularly should let the devs or admins know which browsers we're using and which ones work best because any adobe update tends to make Chrome give us problems. Also - I have been being kicked off the server but it's not regular enough for me to track so I am hoping when that's happenings, the devs are working on the fix.
Hi sestree,
As Raul has posted in the current release notes:
Known Issues:

- We just found out that the performance issues players are complaining recently about slowness in loading and working farms are due to an update released by Adobe to the flash player version 30, they fixed a security issue that introduced a lot of negative side effects and performance issues for some applications and we were directly affected. We are currently researching possible solutions to minimize this problem.


They are working to see if they can create a work ar4ound for this, but currently this is the issue.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #665  
Old Jul 15 2018, 05:42 PM
sestree sestree is offline
 
Join Date: May 02 2010
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Taz D View Post
Hi sestree,
As Raul has posted in the current release notes:
Known Issues:

- We just found out that the performance issues players are complaining recently about slowness in loading and working farms are due to an update released by Adobe to the flash player version 30, they fixed a security issue that introduced a lot of negative side effects and performance issues for some applications and we were directly affected. We are currently researching possible solutions to minimize this problem.


They are working to see if they can create a work ar4ound for this, but currently this is the issue.
Yeah I know - it just seems that these adobe things affect certain browsers more than others and while I only use firefox and chrome, others use opera and maybe other browsers which I'm not familiar. I know when Adobe does an update to bail on chrome and switch back to firefox. As a whole, firefox isn't as fast but it rolls better with adobe changes. I don't use gameroom so it would be interesting to see if that is affected ...... just a thought.
Reply With Quote
  #666  
Old Jul 15 2018, 05:48 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 23,593
Default

Quote:
Originally Posted by sestree View Post
Yeah I know - it just seems that these adobe things affect certain browsers more than others and while I only use firefox and chrome, others use opera and maybe other browsers which I'm not familiar. I know when Adobe does an update to bail on chrome and switch back to firefox. As a whole, firefox isn't as fast but it rolls better with adobe changes. I don't use gameroom so it would be interesting to see if that is affected ...... just a thought.
Hi sestree,
The game is not written and there isn't any code in the game that is specific to any browser, so them knowing what browser you are using doesn't help them.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #667  
Old Jul 31 2018, 03:37 PM
JohnAlbertini JohnAlbertini is offline
 
Join Date: Oct 08 2010
Posts: 548
Default

All of a sudden, VERY slow. Working neighbor's facilities it takes 4-5 seconds for each facility to load?
Your servers or my ISP?
Reply With Quote
  #668  
Old Jul 31 2018, 03:49 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 11,656
Default

Quote:
Originally Posted by JohnAlbertini View Post
All of a sudden, VERY slow. Working neighbor's facilities it takes 4-5 seconds for each facility to load?
Your servers or my ISP?
Hi John

My husband is working factories with no trains and he is not having any problems.

Please try memcache (link below), a new window will open with a short list of unsettings. Close that window and your farm if it was open during the clearing and exit to Facebook. Then reopen your farms and check if you can work facilities

https://apps.facebook.com/farmtown/p...lear_memcached

Also try to load your neighbors farms with everything unchecked in your preferences.
__________________
CONSIGUE EL LINK A TU GRANJA

LINKING YOUR FARM TO THE FORUM

SUPPORT TEAM



Granjera desde el 29 de Julio 2009
Reply With Quote
  #669  
Old Jul 31 2018, 04:21 PM
JohnAlbertini JohnAlbertini is offline
 
Join Date: Oct 08 2010
Posts: 548
Default

Quote:
Originally Posted by marymarcel View Post
Hi John

My husband is working factories with no trains and he is not having any problems.

Please try memcache (link below), a new window will open with a short list of unsettings. Close that window and your farm if it was open during the clearing and exit to Facebook. Then reopen your farms and check if you can work facilities

https://apps.facebook.com/farmtown/p...lear_memcached

Also try to load your neighbors farms with everything unchecked in your preferences.
TY a modem router rest appears to have resolved it. Fingers crossed!
Reply With Quote
  #670  
Old Jul 31 2018, 04:22 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 11,656
Default

Quote:
Originally Posted by JohnAlbertini View Post
TY a modem router rest appears to have resolved it. Fingers crossed!

So glad it is fixed and thank you for coming back to let us know
__________________
CONSIGUE EL LINK A TU GRANJA

LINKING YOUR FARM TO THE FORUM

SUPPORT TEAM



Granjera desde el 29 de Julio 2009
Reply With Quote
Reply

Tags
farmtown too slow, flash player, shockwave, shockwave plug-in, slow, slow game

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:10 PM.