Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #5571  
Old Nov 13 2019, 11:48 AM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 13,356
Default

Quote:
Originally Posted by dbeacher View Post
One of the steps to complete this quest says harvest 1 pink rose. When you click on the pink rose, it says that you receive Pink Rose as a gift from your friends. Pink Rose is not a "gift item". When you pick a pink rose from your farm, the quest step is not completed. Therefore, you can NEVER complete this quest!
Hi dbeacher

I moved your post to the thread about Quests.

Pink rose is indeed a giftable flower as it is in Send Gifts section of the game and you can also purchase it in the store.

In both cases, when you receive it, you have to plant it and wait till it grows.

Are you sure you are harvesting pink roses on your farm? Please remember you have to harvest it yourself and in your own farm to get that quest completed.

In case you hire other person or you go to other farm to harvest it, the step is not completed.

If you try a lifeline, any of them will help you to get pink roses. In the first post, first page of this thread, you have the explanation for Lifelines.
__________________


Granjera desde el 29 de Julio 2009

Last edited by marymarcel; Nov 13 2019 at 11:52 AM.
Reply With Quote
  #5572  
Old Nov 20 2019, 10:38 PM
KoalaBear777 KoalaBear777 is offline
 
Join Date: Aug 18 2019
Posts: 7
Default Employee Lifeline Doesn't Work

Hi, I had an employee lifeline setup on a Quest, but when I was hired to work a farm and harvested the required item, I did not get credit for it on the Quest step. It was not a final step either. This has happened twice. Can you help?
Reply With Quote
  #5573  
Old Nov 21 2019, 12:15 AM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 25,628
Default

Quote:
Originally Posted by KoalaBear777 View Post
Hi, I had an employee lifeline setup on a Quest, but when I was hired to work a farm and harvested the required item, I did not get credit for it on the Quest step. It was not a final step either. This has happened twice. Can you help?
Hi KoalaBear,
I moved your post to the subject thread about quests.

For what you were hired for (persimmons) you would only receive 50% of what you harvest, so to get 1 box of persimmons you would have to harvest 2. So to get the 5 boxes needed for loading a batch in the Fruit Stand you would have to harvest 10 persimmon trees.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #5574  
Old Nov 26 2019, 03:52 PM
NJones277 NJones277 is offline
 
Join Date: Aug 12 2009
Posts: 218
Default

I've been having this problem since the update. When I open a quest, load the ore, oil, honey, whatever can be loaded, then come back to it a few hours later, it's like I never loaded anything. This is throwing me behind up to 8 hours depending on the product. Can someone look into this for me, please?
Reply With Quote
  #5575  
Old Nov 26 2019, 04:20 PM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 9,986
Default

Quote:
Originally Posted by NJones277 View Post
I've been having this problem since the update. When I open a quest, load the ore, oil, honey, whatever can be loaded, then come back to it a few hours later, it's like I never loaded anything. This is throwing me behind up to 8 hours depending on the product. Can someone look into this for me, please?
Hi NJones277,

This can happen is if the facility you're trying to start or load a batch in is already at 100%. If you try to start/load a batch when it's already full you will get a false reading that the step has started in the quest, if you close the quest and reopen you should see that it's reverted to not done.

When it's time for you to start a quest step, have a look at the product box and see if there's also a button to the right of the start/load batch that has a +10 ( or another number with the +, even a +1 is enough). If there is, you know you have room for at least one batch. If you don't then you'll need to wait until some are done before you can do that step.
Example:


Some of the ores and the items in the bee farm take a long time for a batch to be done, those are also no-workable facilities so if you had loaded all your facilities prior to doing the step, then those facilities will not have room to start another batch for quite a while.

Last edited by Tiger; Nov 26 2019 at 04:25 PM.
Reply With Quote
  #5576  
Old Dec 19 2019, 02:15 PM
Farmer Donner Farmer Donner is offline
 
Join Date: Jul 24 2009
Posts: 14
Default blue quest

this has happened to me several times in the past and it just did again. Yesterday I was at 5 days and had 5 with 2 more ready to finish so I went again and finished knowing I had 2 days to finish the 8th one. This morning I get on line at 10:30 a.m. and now I only have 4 hours to finish the last one needed for $2. So I left at 11:30 knowing I had the last one finishing and 4 hours till I ran out of time. I just got home and went to claim my $2 and low and behold, 4 hours NOT! barely 3 hours. So I lost one. Given how many factories you thinks we MUST buy to participate in the Farming game, to lose out because of your timing I must believe that you have it set like this on purpose. I am retired and on a fixed income and am really tired of all your factories and being cheated out of the measly $2 you give us because of the way your clocks are set.
Reply With Quote
  #5577  
Old Dec 19 2019, 02:46 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 25,628
Default

Quote:
Originally Posted by Farmer Donner View Post
this has happened to me several times in the past and it just did again. Yesterday I was at 5 days and had 5 with 2 more ready to finish so I went again and finished knowing I had 2 days to finish the 8th one. This morning I get on line at 10:30 a.m. and now I only have 4 hours to finish the last one needed for $2. So I left at 11:30 knowing I had the last one finishing and 4 hours till I ran out of time. I just got home and went to claim my $2 and low and behold, 4 hours NOT! barely 3 hours. So I lost one. Given how many factories you thinks we MUST buy to participate in the Farming game, to lose out because of your timing I must believe that you have it set like this on purpose. I am retired and on a fixed income and am really tired of all your factories and being cheated out of the measly $2 you give us because of the way your clocks are set.
Hi Farmer Donner,
I moved your post to the subject thread about regular quests since that seems to be what you are asking about even though the icon for those is not blue.
According to the data we have on the set of farms you have linked to your email address, you collected last for those on the 11th at 11:39 Am eastern time. That means the button turned blue on the 18th at 11:39, yesterday. That does not mean you have to collect immediately when it turns blue. It will stay blue until you get below the minimum number of completed quests.
The quest for Aztec calendar has expired at 2:54 PM (eastern time)today, but you have 7 ready currently and an 8th in progress. If you complete that one before 2:07 AM (eastern time) on the 20th then you will have your 8 and can get your 2 FC.
The timing is the same for everyone. A completed quest is added to the chart at the time and day that the last step is completed, not when you collect the coins for them. So if a quest completes the last step on Monday at 3:00 PM, but you don't collect the coins for it until Wednesday, then the time it is added to the chart is Monday at 3:00 PM, not Wednesday.
Each quest is good on the chart for 7 days exactly to the second. So if it is added on Monday at 3:00 PM then it will expire on the next Monday at 3:00 PM.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #5578  
Old Dec 24 2019, 07:25 PM
Bruce Long Bruce Long is offline
 
Join Date: Oct 25 2009
Posts: 16
Default

Question. working a quest, produce 10x Pad Thai for the Thai Restaurant. I've completed all the required ingredients. When I try to produce the 10 xx Pad Thai I receive a message I can't produce the product, there isn't enough. What's up?
Reply With Quote
  #5579  
Old Dec 24 2019, 09:38 PM
JennArmy96 JennArmy96 is offline
 
Join Date: Nov 27 2019
Posts: 1
Default Not recording the plants I harvested for a quest

I am wondering why FarmTown won't register the white carnations I keep harvesting for a quest? I have turned off the game and rebooted. Still the same, I harvest and nothing gets counted. I have tried all my tools too. Any ideas?

JB
Reply With Quote
  #5580  
Old Dec 24 2019, 09:39 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 25,628
Default

Quote:
Originally Posted by Bruce Long View Post
Question. working a quest, produce 10x Pad Thai for the Thai Restaurant. I've completed all the required ingredients. When I try to produce the 10 xx Pad Thai I receive a message I can't produce the product, there isn't enough. What's up?
Hi Bruce,
If your facility was all ready full with pending Pad Thai then you can not start any more until some have completed. That is why it is telling you that you can't produce any more. If it was a shortage of an ingredient then it would tell you what ingredient you needed.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
Reply

Tags
brown quests, completed quest, employee lifeline, gift lifeline, lifeline, lifelines, personal quests, quest, quest manager, quest rewards, quest time, quests, quests completed, regular quests, trader lifeline

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:00 AM.