Go Back   Farm Town > Feedback and Suggestions > General Feedback

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old Oct 12 2011, 11:25 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 21,023
Default

This thread is strictly for your feedback on layering. There will not be any instructions on how to layer given in the forums by the moderators nor will they be allowed to be given by others.

Please do not ask for help with layering or staggering crops, trees flowers or buildings.

Last edited by Taz D; Nov 11 2017 at 08:40 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old Feb 29 2016, 06:55 PM
ckpeer@gmail.com ckpeer@gmail.com is offline
 
Join Date: Jun 12 2009
Location: Lakes Region, New Hampshire
Posts: 273
Default Feedback on Layering of Crops

On Feb 21, the devs posted a poll in the feedback section of this forum. The poll asked players if they layered, stacked, did both, or did neither when they planted crops. After noticing the poll, I attempted to vote, but was not able to. I messaged the mods and was told that I should have been able to do so. (I was signed in to the forum.) While I discussed this issue with Taz and Marymarcel, there were 129 votes posted on 2/26/16. Currently, there are 131 votes posted, and I still cannot vote, and the thread is closed. ?

Last edited by Taz D; Sep 15 2017 at 10:49 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old Feb 29 2016, 07:49 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 21,023
Default

Quote:
Originally Posted by ckpeer@gmail.com View Post
On Feb 21, the devs posted a poll in the feedback section of this forum. The poll asked players if they layered, stacked, did both, or did neither when they planted crops. After noticing the poll, I attempted to vote, but was not able to. I messaged the mods and was told that I should have been able to do so. (I was signed in to the forum.) While I discussed this issue with Taz and Marymarcel, there were 129 votes posted on 2/26/16. Currently, there are 131 votes posted, and I still cannot vote, and the thread is closed. ?
Hi ckpeer,
The poll has been close so no one can vote now. The developers got the information they wanted to see which was the percentage breakdown of layering vs stack/staggered vs none. Over the course of a week the poll stayed consistent for the percentages. I am sorry you didn't get to vote.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #4  
Old Apr 22 2016, 08:39 PM
lollymop lollymop is offline
 
Join Date: Apr 22 2016
Posts: 15
Default

Is there a trick to harvesting farms that use layers? It takes me forever to harvest. I'm new here and was wondering if maybe there is a quicker way to harvest layers that I am unaware of. I never know if I am getting everything done.
Reply With Quote
  #5  
Old May 16 2016, 05:14 AM
bluehair bluehair is offline
 
Join Date: Sep 04 2009
Location: New Zealand
Posts: 271
Default anyone else have this issue

with doing work on farms where the crops are stacked layered? where it takes ages...I did some work on layered farm but it was so slow..I went to write the farmer a note to say I could not finish but FT refreshed
__________________
my farms are the names of the Greek Alphabet.
farming since March 24 2009
Reply With Quote
  #6  
Old May 16 2016, 05:58 AM
Aussie Rae Aussie Rae is offline
Getting Started ( Level 1 )
 
Join Date: Oct 05 2009
Posts: 847
Farmer Since: Mar 27 2009
Level:
Trophies: 0
XP:
Default

Quote:
Originally Posted by bluehair View Post
with doing work on farms where the crops are stacked layered? where it takes ages...I did some work on layered farm but it was so slow..I went to write the farmer a note to say I could not finish but FT refreshed
Some things you can do: Hide everything, only have crops ticked, as the more things the game has to load, the longer it takes and if you don't have a top of the range computer and good internet etc. you may run into difficulties. In Preferences have checked that the Eye toggles between Hidden and On, not on dimmed. Do a section, then keeping the tool you are using in hand, refresh that farm using the green diamond .. don't refresh the game.. and click on save as you work. Also sending a message to the farmer before you start work is a good practice if you think you may get booted.
__________________

Visit 's Farm


DB:W200, MPS:F37
Reply With Quote
  #7  
Old May 16 2016, 06:02 AM
bluehair bluehair is offline
 
Join Date: Sep 04 2009
Location: New Zealand
Posts: 271
Default

Quote:
Originally Posted by Aussie Rae View Post
Some things you can do: Hide everything, only have crops ticked, as the more things the game has to load, the longer it takes and if you don't have a top of the range computer and good internet etc. you may run into difficulties. In Preferences have checked that the Eye toggles between Hidden and On, not on dimmed. Do a section, then keeping the tool you are using in hand, refresh that farm using the green diamond .. don't refresh the game.. and click on save as you work. Also sending a message to the farmer before you start work is a good practice if you think you may get booted.

have a reasonably fast computer and on fibre..eye is on hidden..I do this when I am doing any work.

99% of the time I end up leaving the farm anyway...it seems to be only layered farms..managed to finish 13 or so farms on another farm no worries at all (no layered crops)
__________________
my farms are the names of the Greek Alphabet.
farming since March 24 2009
Reply With Quote
  #8  
Old May 16 2016, 04:15 PM
AnnaWalls AnnaWalls is offline
Account Not Linked
 
Join Date: Sep 13 2009
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by bluehair View Post
with doing work on farms where the crops are stacked layered? where it takes ages...I did some work on layered farm but it was so slow..I went to write the farmer a note to say I could not finish but FT refreshed
I deal with lag all the time. I have discovered that if I hide all the things you're now doing at that moment - even facilities and decorations - it helps with the lag. Less stuff to load up. If the job requires you to go from say crops to trees - just hide the crops and show the trees.
Reply With Quote
  #9  
Old May 17 2016, 10:47 AM
Dan H Dan H is offline
 
Join Date: Mar 06 2011
Posts: 118
Default

Yes, keep the Eye closed when harvesting layered (stacked) farms. That will definitely help keep the screen clear of visual clutter when harvesting. The Eye can, however, be toggled back and forth to aid with difficult harvests. Most laptops and many older desktops/towers may be slow to respond when processing 30X30 and above layered/stacked farm data, and especially the very large farms. I personally have 2 older laptops and a newer tower (with a very fast CPU), and 300Mbps internet connection (which I actually do not ever attain on any device). The tower is by far faster to use, though, and I also have large capacity tools and combine. I usually do not notice any extreme slowness when using the tower, except on an occasion once when I was harvesting a 40X40 layered farm.
__________________
Dan H
Farming since April 19, 2009

Last edited by Dan H; May 17 2016 at 12:59 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old Jul 17 2016, 02:10 AM
Billum Billum is offline
 
Join Date: Jul 16 2016
Posts: 2
Default

is there a video of how to stack or layer farms
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.