Go Back   Farm Town > Help & Support > Help & Support

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #251  
Old Apr 13 2019, 08:01 PM
Taz D's Avatar
Taz D Taz D is offline
Senior Moderator
 
Join Date: Apr 29 2010
Location: Ace, Tx
Posts: 23,906
Default

Quote:
Originally Posted by Sandie May Angel View Post
Hi:

I don't know if I'm posting this in the right place. I have a Turbo Freight Locomotive in my Farm 3 where my train tracks are. This one is linked to many other trains which are working fine. So, I was thinking of buying another Turbo Freight but when I clicked on it, it says I had to have a second Ultimate Locomotive in order to buy that one. I clicked on the Ultimate and it said I had to buy a second Supreme. This is a big rip off for the players. No one can spend that kind of money just to get one Locomotive!!!! You mean I need to buy 3 to get only 1??? Where is the deal here?

To make a long story short, I looked into my storage and found I already had an Ultimate and a Supreme, so I put the Ultimate into my Farm 3, and bought two of the carts to go with it. I now have a Turbo Freight Locomotive which is connecting to many other carts, and an Ultimate Locomotive which is connecting to two carts. I linked the carts as close as possible to my Ultimate Locomotive, but it seems to be not working at all. Anyone has any suggestion?
Hi Sandie,
When the trains were first brought out you could only buy and use 1 of each engine except the Standard which is for coins. Later they allowed adding a second one of each size, but with the stipulation you had to purchase the secons set in the correct order of size/speed. So yes, to get another Turbo engine you would have to buy a second Supreme and Ultimate engine.


For your problem with the Ultimate engine connecting, I think you have the engine backwards. Try turning it around and see if the cars show connected. If that isn't it then try using the yellow hand to connect the cars as that will not overlap which could be showing connected but actually are overlapped and not.
__________________
Taz
Dubh Glais Estates
Please come visit me on my farms (underlined link above) and if you see me say hi! I do ask that you not send me in-game messages for any problems other than forum login issues, as I can only help with those from my farm.
Post your problem or question here in the forums and we will gladly help you to solve it as quickly as we can.
Reply With Quote
  #252  
Old Apr 14 2019, 12:12 PM
Sandie May Angel Sandie May Angel is offline
 
Join Date: Feb 03 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 119
Default

Hello TAZ! I turned the carriages to the other side of the Ultimate engine and now the trains are working. Thank you for your help!!!
Reply With Quote
  #253  
Old Apr 24 2019, 11:18 AM
Sandie May Angel Sandie May Angel is offline
 
Join Date: Feb 03 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 119
Default

Hi all,

I don't have a problem this time, but I have a question:

I've noticed these past several days when I went to work on the Facilities and the Client Services in other people's farms the Farmer came on to announce how many Facilities or Client Services are in that farm and instead of me going around from one factory to another doing all the clickings I only had to click once and all work has been done already on that farm. This has never been like this before, and yet I know all the work are done in each of the factories because when I went to sell my "non-ingredient" stuff each time after I worked, the total showed me how much non-ingredient goods I have for sale. I noticed this after I have put out all my train locomotives in my Farm 3, and then I bought some train carriages for them. Now I have 4 train locomotives in my farm 3, but they are on 4 different tracks.

I wonder if my trains are giving me this new function that I don't have to click on all the Factories when I go to do the facilities and Client Services in other people's farms now. This is actually very helpful as I can do so many farmers' farms now and won't have to spend so much time in doing them. Is this a new function in Farm Town? Or is this happening because I have put all my Locomotives out there instead of leaving them in my storage? Anyway... I am not complaining! I'm just happy at this new function. It is great!!!
Reply With Quote
  #254  
Old Apr 24 2019, 12:41 PM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 8,588
Default

Quote:
Originally Posted by Sandie May Angel View Post
Hi all,

I don't have a problem this time, but I have a question:

I've noticed these past several days when I went to work on the Facilities and the Client Services in other people's farms the Farmer came on to announce how many Facilities or Client Services are in that farm and instead of me going around from one factory to another doing all the clickings I only had to click once and all work has been done already on that farm. This has never been like this before, and yet I know all the work are done in each of the factories because when I went to sell my "non-ingredient" stuff each time after I worked, the total showed me how much non-ingredient goods I have for sale. I noticed this after I have put out all my train locomotives in my Farm 3, and then I bought some train carriages for them. Now I have 4 train locomotives in my farm 3, but they are on 4 different tracks.

I wonder if my trains are giving me this new function that I don't have to click on all the Factories when I go to do the facilities and Client Services in other people's farms now. This is actually very helpful as I can do so many farmers' farms now and won't have to spend so much time in doing them. Is this a new function in Farm Town? Or is this happening because I have put all my Locomotives out there instead of leaving them in my storage? Anyway... I am not complaining! I'm just happy at this new function. It is great!!!
Hi Sandie May Angel,

Dispatched Trains with Long Farm Cash cars attached to them help you with your friends facility work. How much of that work depends on how many trains you have with how many Farm Cash cars attached to them. They do need to be on a farm, not in storage and they do need to be dispatched.

Without the trains the Mayor will work 50% of your friends facilities for free, but you have to go to every farm and work every facility individually until the mayor takes over and does his 50%.

Each Long Car you have, on a dispatched train, the mayor will work another 5% of the facilities for you. Note: the Long Cars must be different ones. You can not have two of the same Long Car on the same train.

If you have 1 train dispatched with 10 Long Cars attached, the mayor will complete all the work on the farm you are on and you only have to go to each farm that has facilites on it.

If you have 2 trains dispatched with 10 Long train cars on each train the Mayor will complete all facilities on all farms for you without you needing to navigate to each farm.

Last edited by Tiger; Apr 24 2019 at 12:47 PM.
Reply With Quote
  #255  
Old Apr 24 2019, 03:47 PM
Sandie May Angel Sandie May Angel is offline
 
Join Date: Feb 03 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by Tiger Laybourne View Post
Hi Sandie May Angel,

Dispatched Trains with Long Farm Cash cars attached to them help you with your friends facility work. How much of that work depends on how many trains you have with how many Farm Cash cars attached to them. They do need to be on a farm, not in storage and they do need to be dispatched.

Without the trains the Mayor will work 50% of your friends facilities for free, but you have to go to every farm and work every facility individually until the mayor takes over and does his 50%.

Each Long Car you have, on a dispatched train, the mayor will work another 5% of the facilities for you. Note: the Long Cars must be different ones. You can not have two of the same Long Car on the same train.

If you have 1 train dispatched with 10 Long Cars attached, the mayor will complete all the work on the farm you are on and you only have to go to each farm that has facilites on it.

If you have 2 trains dispatched with 10 Long train cars on each train the Mayor will complete all facilities on all farms for you without you needing to navigate to each farm.
Thanks, Tiger Laybourne! That's great to know!!! This is great!!!
Reply With Quote
  #256  
Old Apr 24 2019, 04:01 PM
Tiger's Avatar
Tiger Tiger is offline
 
Join Date: Mar 12 2010
Location: UK but i'd rather be somewhere hot and sunny :) with a swimming pool!
Posts: 8,588
Default

Quote:
Originally Posted by Sandie May Angel View Post
Thanks, Tiger Laybourne! That's great to know!!! This is great!!!
You are welcome Sandie May Angel
Reply With Quote
  #257  
Old Apr 29 2019, 03:43 PM
loudnsassymommaCollar loudnsassymommaCollar is offline
 
Join Date: Nov 02 2018
Posts: 28
Default

Hello, I am wondering if I understand right I have all the engines on the same farm just how big does the farm have to be without putting the trains on a curve?
Reply With Quote
  #258  
Old Apr 29 2019, 04:33 PM
marymarcel's Avatar
marymarcel marymarcel is offline
 
Join Date: Sep 30 2009
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 11,883
Default

Quote:
Originally Posted by loudnsassymommaCollar View Post
Hello, I am wondering if I understand right I have all the engines on the same farm just how big does the farm have to be without putting the trains on a curve?
Hi loudnsassymommaCollar

We think it would be at least a 42x42 size farm, but you need to try by yourself.
__________________
CONSIGUE EL LINK A TU GRANJA

LINKING YOUR FARM TO THE FORUM

SUPPORT TEAM



Granjera desde el 29 de Julio 2009
Reply With Quote
  #259  
Old Apr 29 2019, 06:41 PM
loudnsassymommaCollar loudnsassymommaCollar is offline
 
Join Date: Nov 02 2018
Posts: 28
Default trains

Thanks for answering so fast.
Reply With Quote
  #260  
Old May 20 2019, 11:42 AM
Bednek Bednek is offline
 
Join Date: Jun 18 2014
Location: Las Vegas NV
Posts: 18
Default

Did the rules for trains change? I have wanted to get more than 2 turbo or ultimate trains for a very long time. I have a friend who all of a sudden has 8 turbos and 8 ultimate engines and did not have to buy all the standard, supreme, etc. to get them. How is that possible? I have 2 of each engine and was told long ago that that was the max and that people that had 8 turbo trains have been playing since the inception of the game and in days long ago they could get 8 turbo trains? Thanks!

Last edited by Tiger; May 20 2019 at 12:02 PM. Reason: Question moved to H&S
Reply With Quote
Reply

Tags
boost train, can't boost train, can't dispatch train, connecting train cars, dispatch train, locomotive, long cars, missing train, train, trains not working, unload train

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:24 PM.